Banken doen moeilijker over herfinanciering van vastgoed

Vastgoedeigenaren krijgen sinds het uitbreken van de coronacrisis steeds vaker hun financiering niet verlengd bij de bank. Vooral bij beleggers in winkel-, horeca- en bedrijfspanden speelt dit probleem. Dat blijkt uit een rondgang van het FD in de sector. In bijgaand artikel mist evenwel de nuance dat supermarktvastgoed en wijkwinkelcentra voor dagelijkse boodschappen bij de meeste (Nederlandse) banken wel gewoon goed financierbaar zijn. En dat tegen alleszins redelijke financieringscondities.

Banken onderkennen gelukkig het verschil tussen essentiële en niet-essentiële winkels. Nova Capital beheert onder andere vijf vastgoed-CV's met "boodschappencentra" waarbij de huurstroom voor gemiddeld circa 80% tot 85% afkomstig is uit essentiële winkels die tijdens de huidige lockdown gewoon open zijn. Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Het Financieele Dagblad

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Wilt u informatie ontvangen met betrekking tot nieuwe beleggingen en producten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle informatie als eerst. Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacy statement.

Uw aanvraag is verstuurd.
Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw formulier. Probeert u svp telefonisch contact op te nemen.